Activiteiten

Het Gardameer is natuur, geschiedenis, sport en cultuur op haar best

Activiteiten op en rondom het Gardameer:
Keuze te over

Het Gardameer is werkelijk prachtig en verdient het om verkend te worden. Met een oppervlakte van 370 vierkante km en 158 km kustlijn, is dit is een unieke omgeving voor recreatie en plezier. Van natuurpaden, canyoning, pretparken, watersporten, archeologische vindplaatsen, wijntochten en nog veel meer.

Weet u dat er veel dingen te doen zijn aan het Gardameer?
Er zijn veel plekken om te bezoeken aan het Gardameer en veel toeristische attracties, zoals Gardaland, de Grotten van Catullo, enz.
Wij hebben de beste bestemmingen aan het Gardameer voor u samengevat.

Brescia
Culture
Brescia

De provinciehoofdstad Brescia is, na Milaan de belangrijkste stad van Lombardije. Brescia heeft een vrij belangrijke textiel en metaalindustrie (o.a. jachtgeweren) en is voorts het handelscentrum voor de produkten uit de hele region. De oude stad is het grootste Romeinse archeologische gebied in Noord-Italië en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het oude Brixia was sinds Keizer Augustus een Romeinse kolonie. De bezienswaardige oude stad, waarvan het grondplan een vierkant is, bezit behalve resten uit de vroege Romeinse keizertijd, ook mooie renaissance bouwwerken. Boven de stad torent de oude Viscontiburcht. U vind er prachtige pleinen (Piazza del Duomo, Piazza Loggia en het Piazza della Vittoria) met imposante gebouwen (Duomo Nuovo, Rotonda, Torre del Popolo) en de oude Romeinse stad met het Tempio Capitolino en het Museo Romano, Daarnaast zijn er indrukwekkende musea zoals Museo Santa Giulia en het Museo dell’Età Cristiana. Voor autoliefhebbers is er het Museo Mille Miglia. Brescia is een bezoek meer dan waard.

Afstand 35 Km
Fietsroutes
Activity
Fietsroutes

Fietsen is een favoriete bezigheid van bezoekers aan het Gardameer. Of u nu een makkelijke route wilt rijden die geschikt is voor het hele gezin of een extreme bergafwaartse route, er is voldoende om te verkennen. De link hierboven brengt u naar Garda Lombardia website waar u uw moeilijkheidsgraad, gebied en afstand kunt selecteren. Klik op de routebeschrijving voor de dichtstbijzijnde fietsroute rond Moniga.

Afstand Verschillend
Pretpark: GARDALAND
Activity
Pretpark: GARDALAND

Zonder twijfel het meest populaire Amusement Park in Italië. 200.000 m2 in oppervlakte, grote attracties in het park zijn Mammut, Jungle Rapids, Fuga Da Atlantide, Blauwe Tornado, Ramses: Il Risveglio, Raptor en Oblivion: Het Zwarte Gat. Verbonden ook met Gardaland Sea Life.

Wij verkopen tickets bij de receptie.

Hoewel het makkelijk is om daar heen te rijden, kunt u met de trein naar Peschiera van Desenzano en elke 30 minuten is er een gratis pendelbus.

 

Afstand 29,9 Km
Sirmione: Grotten van Catullo
Nature
Sirmione: Grotten van Catullo

Het adembenemende archeologische park van de villa van de Romeinse dichter Catullo. Gebouwd tussen het einde van de 1e eeuw B.C. en het begin van de 1e eeuw A.D. op een panoramische plek, nl. op het uiterste puntje van het schiereiland Sirmione. Het is het belangrijkste voorbeeld van een rijke en voorname villa van heel Noord-Italië.

Net na de ingang van het archeologisch park kunt u het museum bezoeken, waar objecten tentoongesteld worden die tijdens de opgraving van de villa gevonden zijn. Ook vindt u objecten die gevonden zijn tijdens andere archeologisch opgravingingen in Sirmione of elders aan het Gardameer.

Als u vanuit een ander perspectief wilt kijken, ga dan naar de rotsen aan de voet van de villa en zwem uit de boot (pas op voor de veerboot!).

Afstand 21 Km
Boot Verhuur
Activity
Boot Verhuur

De beste manier om van het meer te genieten is in het meer. Vraag bij de receptie over bootverhuur, kajakverhuur, zeilen etc. Wij hebben eigen boeien voor gasten die met hun eigen boot komen.

Afstand 900 m
Cultuur: Vittoriale
Culture
Cultuur: Vittoriale

De Vittoriale degli italiani (Nederlandse vertaling: Het heiligdom van Italiaanse overwinningen) is een heuvelachtig landgoed in de stad Gardone Riviera, met uitzicht op het Gardameer in de provincie Brescia, Lombardije. Hier leefde de Italiaanse schrijver Gabriele d’Annunzio van 1922 tot zijn dood in 1938. Het landgoed bestaat uit de residentie van d’Annunzio, de Prioria, een amfitheater, de beschermde cruiser Puglia, die op een heuvel ligt. Tevens een botenhuis met het MAS-schip dat door D’Annunzio in 1918 werd gebruikt en een rond mausoleum.

Afstand 18,8 Km
Excursie: Pizzocolo & Meer
Activity
Excursie: Pizzocolo & Meer

Van de Pizzocolo naar de Baldo zijn veel wandeltochten rond het Gardameer. Selecteer in de onderstaande link de excursie die het beste past bij uw behoeften.

Afstand 27 Km
Avontuur Parken
Activity
Avontuur Parken

Tussen de bomen op verschillende hoogtes en met diverse moeilijkheidsgraden zijn routes geschikt voor kinderen en volwassenen. Geweldige combinatie van plezier, leren en sport!

Afstand 16 Km
Dagtocht door de bergen
Activity
Dagtocht door de bergen

Voor de goede autorijders is er een mooie tocht door de bergen aan de westzijde van het Gardameer. Deze tocht voert u door de spectaculaire en adembenemende Brasa kloof van enkele tientallen meters diep. U bezoekt er het gruwelterras in Pieve (550 meter hoogte). Op de hoogvlakte van Tremosine kunt u een bezoek brengen aan een streekproductenwinkel. Tenslotte bezoekt u het eeuwenoude kloostercomplex Santuario di Montecastello. Deze tocht biedt u prachtige unieke uitzichten op het Gardameer. Een routebeschrijving is te verkrijgen bij de receptie.

Afstand 110 Km
Natuurpark: Botanische tuinen van Heller
Nature
Natuurpark: Botanische tuinen van Heller

Op 10.000 vierkante meter in de botanische tuinen van Heller in Gardone Riviera vindt u botanische soorten van over de hele wereld, van de Alpen naar de Himalaya, van Mato Grosso naar Nieuw Zeeland, van Japan naar Australië, van Canada naar Afrika. Een rustige meditatieve ruimte om los te komen van de drukte van het Gardameer.

Afstand 17,7 Km
Natuurpark: Parco Sigurtà
Nature
Natuurpark: Parco Sigurtà

Prachtig natuurpark van 60 hectare met planten en bloemen van over de hele wereld in Valeggio sul Mincio.

Afstand 36 Km
Golf
Activity
Golf

Het Gardameer biedt een ruime keuze aan plaatsen om te golfen. Het dichtstbijzijnde is Garda Golf Country Club, op slechts 5 km afstand. Voor andere opties: www.garda-golf.com

Afstand 5 km

Aanmelden Piantelle nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het vakantienieuws en onze aanbiedingen.