Activiteiten

Het Gardameer is natuur, geschiedenis, sport en cultuur op haar best

Activiteiten op en rondom het Gardameer:
Keuze te over

Het Gardameer is werkelijk prachtig en verdient het om verkend te worden. Met een oppervlakte van 370 vierkante km en 158 km kustlijn, is dit is een unieke omgeving voor recreatie en plezier. Van natuurpaden, canyoning, pretparken, watersporten, archeologische vindplaatsen, wijntochten en nog veel meer.

Weet u dat er veel dingen te doen zijn aan het Gardameer?
Er zijn veel plekken om te bezoeken aan het Gardameer en veel toeristische attracties, zoals Gardaland, de Grotten van Catullo, enz.
Wij hebben de beste bestemmingen aan het Gardameer voor u samengevat.

Pretpark: GARDALAND
Activity
Pretpark: GARDALAND

Zonder twijfel het meest populaire Amusement Park in Italië. 200.000 m2 in oppervlakte, grote attracties in het park zijn Mammut, Jungle Rapids, Fuga Da Atlantide, Blauwe Tornado, Ramses: Il Risveglio, Raptor en Oblivion: Het Zwarte Gat. Verbonden ook met Gardaland Sea Life.

Wij verkopen tickets bij de receptie.

Hoewel het makkelijk is om daar heen te rijden, kunt u met de trein naar Peschiera van Desenzano en elke 30 minuten is er een gratis pendelbus.

 

Afstand 29,9 Km
Sirmione: Grotten van Catullo
Nature
Sirmione: Grotten van Catullo

Het adembenemende archeologische park van de villa van de Romeinse dichter Catullo. Gebouwd tussen het einde van de 1e eeuw B.C. en het begin van de 1e eeuw A.D. op een panoramische plek, nl. op het uiterste puntje van het schiereiland Sirmione. Het is het belangrijkste voorbeeld van een rijke en voorname villa van heel Noord-Italië.

Net na de ingang van het archeologisch park kunt u het museum bezoeken, waar objecten tentoongesteld worden die tijdens de opgraving van de villa gevonden zijn. Ook vindt u objecten die gevonden zijn tijdens andere archeologisch opgravingingen in Sirmione of elders aan het Gardameer.

Als u vanuit een ander perspectief wilt kijken, ga dan naar de rotsen aan de voet van de villa en zwem uit de boot (pas op voor de veerboot!).

Afstand 21 Km
Boot Verhuur
Boot Verhuur

De beste manier om van het meer te genieten is in het meer. Vraag bij de receptie over bootverhuur, kajakverhuur, zeilen etc. Wij hebben eigen boeien voor gasten die met hun eigen boot komen.

Afstand 900 m
Fietsroutes
Fietsroutes

Fietsen is een favoriete bezigheid van bezoekers aan het Gardameer. Of u nu een makkelijke route wilt rijden die geschikt is voor het hele gezin of een extreme bergafwaartse route, er is voldoende om te verkennen. De link hierboven brengt u naar Garda Lombardia website waar u uw moeilijkheidsgraad, gebied en afstand kunt selecteren. Klik op de routebeschrijving voor de dichtstbijzijnde fietsroute rond Moniga.

Afstand (varieert)
Cultuur: Vittoriale
Cultuur: Vittoriale

De Vittoriale degli italiani (Nederlandse vertaling: Het heiligdom van Italiaanse overwinningen) is een heuvelachtig landgoed in de stad Gardone Riviera, met uitzicht op het Gardameer in de provincie Brescia, Lombardije. Hier leefde de Italiaanse schrijver Gabriele d’Annunzio van 1922 tot zijn dood in 1938. Het landgoed bestaat uit de residentie van d’Annunzio, de Prioria, een amfitheater, de beschermde cruiser Puglia, die op een heuvel ligt. Tevens een botenhuis met het MAS-schip dat door D’Annunzio in 1918 werd gebruikt en een rond mausoleum.

Afstand 18,8 Km
Avontuur Parken
Avontuur Parken

Tussen de bomen op verschillende hoogtes en met diverse moeilijkheidsgraden zijn routes geschikt voor kinderen en volwassenen. Geweldige combinatie van plezier, leren en sport!

Afstand 16 Km
Excursie: Pizzocolo & Meer
Excursie: Pizzocolo & Meer

Van de Pizzocolo naar de Baldo zijn veel wandeltochten rond het Gardameer. Selecteer in de onderstaande link de excursie die het beste past bij uw behoeften.

Afstand 27
Natuurpark: Botanische tuinen van Heller
Natuurpark: Botanische tuinen van Heller

Op 10.000 vierkante meter in de botanische tuinen van Heller in Gardone Riviera vindt u botanische soorten van over de hele wereld, van de Alpen naar de Himalaya, van Mato Grosso naar Nieuw Zeeland, van Japan naar Australië, van Canada naar Afrika. Een rustige meditatieve ruimte om los te komen van de drukte van het Gardameer.

Afstand 17,7
Natuurpark: Parco Sigurtà
Natuurpark: Parco Sigurtà

Prachtig natuurpark van 60 hectare met planten en bloemen van over de hele wereld in Valeggio sul Mincio.

Afstand 36
Golf
Golf

Het Gardameer biedt een ruime keuze aan plaatsen om te golfen. Het dichtstbijzijnde is Garda Golf Country Club, op slechts 5 km afstand. Voor andere opties: www.garda-golf.com

Afstand 5 km

Aanmelden Piantelle nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het vakantienieuws en onze aanbiedingen.